Behandlingstider

  • Massage 1 1/2 tim
  • Massage 60 min
  • Massage 45 min (standardbehandlingstid)
  • Massage 30 min
  • Jour behandling helg 45 min
  • Kinesioteip

I behandlingstiden ingår intervju, avklädning och påklädning.

Tänk på att lämna återbud helst dagen innan för att undvika debitering av behandlingstid.

branschrådet

Behandlingar

Massagebehandlingen består av Svensk klassisk massage enbart eller i kombination med triggerpunktstryck, terapeutisk stretch/töjning och Kinesioteipning.

Svensk klassisk massage

Massage ökar blodcirkulationen och förbättrar syresättningen i muskulaturen vilket förbättrar ämnesomsättningen i musklerna. Lymfsystemet fungerar bättre och slaggprodukter förs bort. Immunsystemet stärks och påskyndar läkningsprocesser. Det autonoma nervsystemet balanseras. Massage ökar också kroppens egen produktion av bl a oxytocin (lugn- och rohormon) och endorfin (smärtlindrande signalsubstans). Oxytocinets effekt är stor, den lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker blodtrycket och halterna av stresshormoner samt ökar koncentrationsförmågan.Man får ökad rörlighet och dessutom är det avslappnande och lugnande. Den klassiska massagen hjälper dig att öppna upp ett flöde i kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Terapeutisk Stretch/töjning

Jag som terapeut stretchar/töjer musklerna för att få muskelavspänning i spända och förkortade muskler. En förkortad, stel muskel tappar kraft, spänst och uthållighet. Vid behov ger jag även träningsråd och hemövningar.

Triggerpunktstryck

En triggerpunkt är en "knuta" i en muskel där en liten del av muskeln har hakat upp sig.Denna "knuta" kan skicka smärtimpulser efter visst mönster till andra delar av kroppen.Med tryck på "knutan", i en muskel som för övrigt kan vara avslappnad, försöker man tvinga låsningen att släppa.Detta tryck är inte helt smärtfritt eftersom "knutan" i sig kan vara rejält smärtsam.

Kinesioteip

Teipens unika egenskaper och de olika appliceringteknikerna förstärker kroppens egna läkningsprocesser. Kan användas som enskild behandlingsmetod men kan även kombineras med andra metoder och under träning.

Teipningen möjliggör full rörlighet i leden samt ger funktionellt stöd jämfört med traditionell teipning, där leder teipas för stöd och stabilitet och ofta med begränsad rörlighet. Förutom att man blir rörligare och starkare upplever man mindre smärta under aktivitet.

Teipen används i alla faser från skade-/besvärs- tillfälle till full aktivitet.

Teipen sitter kvar ca 5-7 dagar pga den speciella häftförmågan och når därmed en behandlingspåverkan 24 h om dygnet. Används mot bla värk, muskelstörningar, korrektionsteipning, stukningar, m.m

Idrottskadebehandling

Vid rätt behandlad skada kan den skadade bli återställd avsevärt mycket snabbare medan ingen behandling alls kan medföra risk för långvariga problem och bestående funktionsnedsättning. Detta oavsett om man är motionär eller elitidrottare.

Kurser

Är ni i behov av första hjälpen-, akutskade- eller idrottsskade -utbildningar så kommer jag naturligtvis och utbildar er. Vi skräddarsyr kurser utifrån era specifika behov tillsammans.

Rätt omhändertagande i den akuta fasen kan förkorta rehabiliteringstiden avsevärt för den drabbade.

- Raimo

Integritetspolicy | Cookies Copyright © 2018 Muskelakuten Web: NyWeb